2015. július 26., vasárnap

#6 Könyvkritika: Komal Kant-Mire jó a rosszfiú?

Mennyi mindenre...

 

Ez a könyv is a LOL könyvekhez tartozik tehát ismét egy nagyon jó könyvet olvashattam. A könyv egy elkényeztetett,csak a gimiben lévő hirnevét fontosnak tartó ponpomlányról,Ashtonról,és egy agyontetovált,mások véleményet figyelmen kívül hagyó gitárosról,Lucaról szól.
Ez a két totálisan külömböző tizenéves gyerekkorukban elválaszthatatlan barátok voltak,ám jópár éve már szóba sem álltak egymással.
Miután egy bonyodalom miatt Ashton csak úgy lehet újra híres a gimiben,ha együttjárna Lucaval,megkéri a fiút,hogy játsza el,hogy a pasija.Luca nagyon nehezen megy bele,de a végén elvállalja. Azután annyi dolog történik a párral (bocsánat, ál-párral),hogy csak győzni kell követni a cselekményeket.
A könyv két szemszögből íródott,ami kifejezetten jót tett neki,hisz így jobban meg lehetett érteni a szereplők érzéseit.
Ashton karaktere az a tipikus elkényeztett ponpomlány,aki mindenkiben "belerúg" és csak a saját érdekeit tarja szem előtt. A személyiségének nagyon jót tett az a sok megpróbáltatás amin átment,mert a könyv végére egészen szimpi lett. Ashtonnal ellentétben Luca karaktere sokkal közelebb állt hozzám(és nem csak azért mert fiú :P) mert értelmesebb szereplőnek tartottam Ashtonnál. Luca a modorával,tetoválásaival együtt kifejezett jó pasi,aki bár nem népszerű a gimiben,minden lánynak nagyon tetszik.
Mind két főszereplőt elöbb-utóbb nagyon megszerettem,és igazán sajnáltam,hogy kevesebb mint egy nap alatt kiolvastam ezt a könyvet. A cselekménye tele van csavarokkal,és egy-kettőn kifejezetten meglepődtem,vagy nagyon feldühitett. Az író még akkor sem hagyta szegény Ashtont és Lucat bonyodalom nélkül,amikor már csak 30 oldal volt hátra. De minden jó,ha jó a vége,tartja a mondás,ami erre a könyvre is nagyon igaz.
A könyv boritója kifejezetten tetszett,nagyon illet a regényhez. Bár ott fent az a két fekete kör nem tudom mi akar lenni,de tök jó ott.
Összeségében erre a könyvre 10-ből 10-t adnék,hisz nekem nagyon tetszett az,hogy minden oldalon történt valami izgalmas,és nem magyarázta túl az író a szituációkat. Egy-két szereplőt szivesen megtéptem volna néha,de ettől függetlenül egyszerüen imádtam a könyvet. :D

2 megjegyzés: