2015. szeptember 20., vasárnap

#5 Top 10-es lista: Könyvmoly borzalmak


Mivel ma van egy kis időm és kedvem megírni egy újabb bejegyzést,ezért végre valahára megírhatom azt a Top 10-es listát amit már nagyoon régóta tervezek megcsinálni. Mint a cím is mutatja,10 olyan szörnyűséget fogok felsorolni,amik egy könyvmollyal megtörténhetnek.
Következzen hát a 10 legrosszabb dolog,ami könyvmolyokkal megtörténhet.

10.Lemerül az e-bookod/telefonod/tableted/laptopod és áramszünet van.

 Hát ezt nevezik igazi szívásnak.Éppen egy nagyon jó könyv közepén tartasz,mikor BUMM,lemerül az a kütyüd,amin éppen olvastál.Nyugodtan kiakadhatsz,természetesen megengedett,mi megértünk téged. :)

9.Leeszed a könyved.

 Amikor annyira izgalmas könyvet olvasol,hogy még evésnél sem tudod lerakni,és hiába próbálsz vigyázni,valahogy mégis sikerül leenned  a könyved.Ekkor jön a pánik,és próbálod leszedni a foltot a könyv lapjáról.Még rosszabb,ha könyv nem is tied,hanem kölcsön kaptad vagy könyvtári.Ilyenkor már azon is imádkozhatsz,hogy tulajdonosa nem vegye észre.


Akkor már ennek a párja sem maradhat ki...

8.Leöntöd teával/vízzel/kávéval a könyved.

 Ugye megvan az,mikor egy ilyen baleset után hullámos marad a könyv lapja?Tudjuk,szörnyű látvány.

7.Könyvesboltban vagy,és nincs nálad elég pénz könyvre.

 Mikor végre megjelent a könyvesboltban is az a könyv,amelyikre te mindennél jobban vágysz,és mikor már eltervezted,hogy hazamész és ki sem bújsz a szobádból,míg ki nem olvasod,útközben a pénztár fele rájössz,hogy nincs nálad annyi pénz,amennyibe a könyv kerül.Ilyenkor mélabús arccal visszaballagsz a polchoz,még utoljára megsimogatod a könyvet,aztán minnél hamarabb kisprintelsz a boltból,nehogy még elbőgd magad.

6.Szétesik a kedvenc könyved a sok olvasástól.

 Kell ezt még magyarázni?Szerintem nem. :D


5.Elhagyod a könyved. 

Ilyenkor csak azon tudsz imádkozni,hogy valahol olyan helyen hagytad el,ahonnan vissza tudod szerezni,vagy még ha nem is teljesen épségben visszakapod.

4.Ha a legjobb barátnőd olvashatatlannak titulálja a kedvenc könyved. 

Hmm,remélem ilyenkor nem csak én akadok ki,hogy "Úristen,és nekem ez a legjobb barátom!",hanem mások is.De általában kiül az arcomra,hogy éppen most sértett vérig,ezért próbálja szépíteni a dolgokat,de mindketten tudjuk,hogy ezen már nem lehet változtatni.

3.Véget ér egy nagyooon jó könyv.

 Imádtad.És most vége.Ilyenkor kezdesz el zokogni a padlón,és szidod magad,hogy ilyen gyorsan kiolvastad ezt a hiper-szuper könyvet.


Ha már a padlón zokogásnál tartunk,akkor jöjjön...

2.Meghal a kedvenc szereplőd.

 Könyvmoly-probléma,hogy sokszor jobban megszeretsz egy karaktert,mint egy élő embert,így az is hatalmas fájdalmat tud okozni,ha a kedvenc szereplőd meghal.MIÉÉRT?! MIÉRT KELLETT Ő MEGHALJON??

1.Egy könyvnek,amit nagyon szerettél,nem fog megjelenni magyarul a folytatása.

 Talán egyik legrosszabb dolog,mikor ilyeneket hallasz,hogy XY könyvnek nem jelenik meg magyarul a folytatása.Na,ekkor következnek a jól ismert 'miért' kérdések,és az örjöngés,hogy ilyen nem lehet,ilyen nem létezik,ilyen NINCS.

+1.Ha valaki lespoilerezi a könyv végét.

 Súlyos vétek.Ha azt látod,hogy vérben forgó szemekkel meredek rád,jobb ha menekülsz,mert ha elkaplak...


Ennyi lett volna ez a kis listám,ha tetszett,akkor hagyj nyomot magad után,és remélem a következő bejegyzésemnél is benézel hozzám.
Kellemes vasárnap estét,és sok sikert a holnaphoz,hiszen rossz hírem van,holnap hétfő...
Na,sziiasztok! :)

1 megjegyzés:

  1. Jaj de jó volt ez a bejegyzés! :) Én is ezekkel a problémákkal kűzdök! :D Amúgy tetszik a stílusod és csak így tovább!!

    VálaszTörlés