2015. november 29., vasárnap

#8 Top 10-es lista: 10 zeneszám,amihez egy könyv kötődik


Valószínüleg sokan hallgatnak zenét olvasás közben.Én is azok közé tartozok,akik 'halmozzák az élvezeteket'.Velem sokszor volt az,hogy míg egy könyvet olvastam rákattantam egy bizonyos bandának egy bizonyos számára,és azt hallgattam éjjel-nappal,mert úgy éreztem,hogy az a könyv "hallható" társa.Valószínűleg ez nem normális,de mindegy,hagyjuk. Azóta pedig ha meghallom,akkor rögtön eszembe jut az a bizonyos könyv és az összes emlékem vele.Nem is húzom itt az ídőt,hanem neki is kezdek a listámnak. :D

10.Three Days Grace-I Am Machine


Aki egy kicsit régebb óta olvassa a blogomat,akkor az már a szám címéből sejtheti,hogy melyik könyvhöz kötöm az egyik kedvenc számomat.Igen,igen, Marissa Meyer Cinder (kritika itt)/Scarlet regényeihez kapcsolom,ugyanis az egyik főszereplő egy ilyen 'robot szerűség'.

9.Green Day-Boulevard Of Broken Dreams


Amíg a Szent Johanna Gimit (katt a kritikáért) olvastam folyamatosan ez a szám bömbölt a telómból.Hát igen,Cortez nagy hatással volt rám. :)

8.Three Days Grace-Animal I Have Become

Hableányok kíméljenek (itt a kritika) olvasása alatt nagyon-nagyon megszerettem,és azóta is egyik kedvencem maradt mind a szám,mind a könyv.

7.Bridgit Mendler-Ready Or Not


Fogalmam sincs,hogy hogyan kötöttem én ezt a számot a Hogyan told (el jól) a nyaradat-hoz,de hogy folyamatosan azt hallgattam amig olvastam,az 100 százalék.

6.Fall Out Boy-Dance,Dance


Aki olvasta Tavi Kata Sulijegyzetek sorozatát,az akkor biztos tudja,miért illik hozzá ez a szám.Aki viszont nem,annak elmondom: a főszereplő lány táncol,a szám címe pedig Dance. Értitek.

5.KoRn-Hater


Amikor a The DUFF című regényt olvastam,akkor ezt a KoRn számot hallgattam rengeteget,és bár a könyvet nem,de a számot nagyon szeretem azóta is.

4.Natalia Kills-Wonderland


Most azt hihetitek,hogy valami Alice Csodaországban stílusú könyvet sorolok ehhez a számhoz,pedig közel sem.Kiera Cass Párválasztó sorozatának olvasása alatt kattantam rá erre a számra,amit aztán az eredetitől kezdve a Nightcore-s változatáig mindenféle képpen meghallgattam.

3.Skillet-Monster


Egyik kedvenc regényemet,a Szörnyszívűt(katt ide a kritikáért)  olvastam akkor,amikor hatalmas kedvencem volt ez a szám.Vagy inkább ezt a számot hallgattam akkor,amikor az egyik kedvenc regényemet olvastam.Mindegy.A lényeg,hogy a könyről azóta is ódákat tudnék zengeni,és a számot is imádom még mindig. "I feel like a monster" :)

2.Three Days Grace-Painkiller


Amíg a Callie,Kayden sorozatot olvastam,addig tuti,hogy az egész házban ezt a Three Days Grace szám bömbölt.De komolyan,a telefonomból,a tévéből,laptopból,vagy rosszabb esetekben az én torkomból hallatszott.Had nem mondjam,mennyire "élvezte" a család mikor én énekeltem.Meg az utca népe.Mert néha az utcán is rázendítettem,ha éppen nem egyedül sétáltam.Mindegy,hagyjuk,tényleg semmi bajom,nincsen,á,dehogy van.

1.Bring Me The Horizon-Can You Feel My Heart?


Gayle Forman Ha maradnék  regénye olvasása alatt folyamatosan ezt hallgattam.Had ne mondjam,egy ilyen 3 órás olvasás után igencsak fájt a fülem a maximum hangerőtől...

+1.Theory Of A Deadman-Bitch Came Back

Egyáltalán nem tudom megérteni,hogy ehhez a számhoz miért kötöm Voldemortot.Komolyan fogalmam sincs,de ha meghallom,akkor mindig eszembe jut a kedvenc főgonoszom,és ha van időm akkor tuti nekiállok folytatni a Harry Pottert,aminél még mindig a harmadik kötetnél tartok,de jó hír:már nem sok van hátra belőle,és amint kiolvastam,írok belőle bejegyzést,úgyhogy Harry Potter fanok figyeljék a blogot. :)

++1.Black Veil Brides-Fallen Angels


Értem én,hogy ez már Top 12-es lista,de egyszerűen nem bírtam kihagyni a Csitt,csitt sorozatot sem,amelyikhez meg melyik szám illene jobban a Three Days Grace Fallen Angel számán kívűl erre a sorozatra? Hát persze,hogy másik nagy kedvencem a Black Veil Brides Fallen Angels dala.És inkább abbahagyom most,mert fangörcsöm lesz,és semmi értelmeset nem fogok a továbbiakban írni.


Így a végén: aki esetleg nem jött még rá,annak elmondom,hogy hatalmas rocker vagyok,úgyhogy az itt felsorolt számok nagyrésze is rock szám.Nem vállalok felelőséget azért ha valaki infarktust kap mikor meghallgatja őket. :)

Remélem tetszett ez a bejegyzés,és bármennyire is fura,nem harapok,tehát írhatsz nyugodtan megjegyzést,vagy netalántán fel is iratkozhatsz.

Kellemes vasárnapot,sziiasztok!

1 megjegyzés:

  1. Kedvenc könyvek, kedvenc számok. :-D
    A Csitt, csitt könyvnél én is ezt a számot hallgattam sokat.

    VálaszTörlés