2015. augusztus 16., vasárnap

#16 Könyvkritika: A. Meredith Walters- Utánad a sötétbe

Megnevettetett,szívet szaggatott,idegesített,elgondolkodtatott...

Az Utánad a sötétbe nem csak a szereplők,de az olvasó számára is egy érzelmi hullámvasút.

Nagyjából ez a legpontosabb jellemzés erre a könyvre.De miért is állítom ezt? Lássuk csak...


A történet két fiatalról,Maggie Youngról és Clayton Reedről szól.Maggie élete teljesen átlagos,jó jegyek,szerető szülők,legjobb barátok,szófogadó viselkedés.Ez a tökéletesen unalmas hétköznapi élet addig tart,míg egy szép reggel bele nem szalad szó szerint a suli új srácába,Claytonba.Bár az első találkozásuk során szépen leordítják egymás fejét,már itt megtudjuk Maggietől(az ő szemszögéből olvashatjuk az eseményket),hogy az ő számára nagyon is vonzó ez a bunkó új fiú.Ahogy szépen lassan haladunk előre a sztoriban,megtapasztalhatjuk azt a gyönyörüen kibontakozó szerelmet ami az események során kialakul Maggie és Clayton között.Az események haladtával egyre többet megtudunk a két szereplőről,főleg Claytonról. A fiúról ugyanis kiderűl,hogy a rejtélyes hangulatingadozások mögött egy úgynevezett Borderline személyiségzavar áll.Hogy mi is pontosan ez a betegség?

~Orvosi percek következnek~

 A Borderline személyiségzavart hangulatingadozás,önpusztitás,kinzó érzelmi állapot és az énkép instabilitása teszi ki.Általában depresszióban,mániás depresszióban,néha pszihózisban és nagyon ritka esetekben pszihopatiában nyílvánul meg.Természetesen az ebben a betegségben szenvedőknek is vannak normális hangulatuk,de bármi miatt egy perc alatt átcsaphat az előbb említett állapotokba.
Akit bővebben érdekel a betegség keressen rá az interneten,köszi.

~Orvosi percek vége~ 

Számomra ők teljesen Clay és Maggie
Maggie és Clay szerelmét rettenetesen megkeserítí a fiú betegsége,de a lány minden helyzetben a fiú mellett marad.A kapcsolatuk alatt Maggie teljesen kifordul magából,vagyis hazudozik,szabályt szeg,elhanyagolja kötelességeit és a kisbaba kora óta ismert legjobb barátait.Szegényt lányt mindenki próbálja észhez tériteni,mire a lány elszökik Clayel.
Mivel Maggie szerencsére észheztér a szökés alatt,megpróbálja hazavinni az egyre súlyosabb állapotban lévő barátját,aki erre teljesen kikel magából,és ez azt eredményezi,hogy szembekerül a halállal.

Külön tapsot érdemelne az iró,mivel nagyon-nagyon hitelesre sikerült megírja Clay betegségét.
Miközben olvastam a könyvet csak úgy,kíváncsiságból utánaolvastam a betegségnek.Eszméletlenül megdöbbentem azon,hogy Clay betegségének leírása nagyon valósághűre sikeredett.

Ami viszont kiakasztott az az,hogy ennek a könyvnek minek folytatás.Miért? Komolyan nemértem,szerintem ez a függővég nagyon jól illet befejezésnek,és véleményem szerint nem hiányzik a második rész.

Szerintem ehez nem kell semmit hozzáfűzzek
Végezetül mindent összevetve erre a könyvre 10-ből 8-at adnék erre a könyvre.Azért nem adom meg a 9-t vagy esetleg a 10-t mert számomra sok volt a hangulatváltozás,nem csak Claynél hanem a többi mellékszereplőnél is.De persze ez a regény így jó ahogy van,nem kell rajta semmit megváltoztatni,másnak biztosan 100%-os elégedetséget nyújtott.

A legközelebbi bejegyzésig,sziiasztok! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése