2016. január 20., szerda

#1 Becses Bölcsességeim: A könyvek és az olvasás fontossága

"  Szerintem könyveket olvasni nem csak ajánlatos,de szórakoztató is.Manapság már annyi fajta könyv van,hogy tényleg mindenki találhat kedvére valót.
  
   Az olvasás műveltebbé tesz,és akaratlanul is gazdagítja a szókincsedet.Az meg,hogy választékosabban tudsz beszélni csak javadra válhat. :D 

  A könyv sokkal érdekesebb tud lenni,mint egy film,ugyanis itt a te fantáziádra van bízva az,hogy a szereplők és a helyszínek miképp néznek ki.'Az olvasással több életet élhetsz meg',szokták mondani a könyvmolyok.Ennek az állításnak van alapja,mert minden könyv és történet egy külön világ,amiben 400 oldalon át élhetsz vagy kicsit tovább,de az már részletkérdés.
 
   Mostanság egyre inkább elterjednek az elektronikus könyvek,amiknek végülis előnyük és hátrányuk is van.Ha elektronikusan olvasol,akkor több pénzt takarítasz meg,mert igencsak borsos ára van egy könyvnek,viszont így nincs meg az az érzés,hogy a kezedben tartod a könyvet amit lapozgathatsz,érezheted az illatát,tapogathatod.Tehát az ilyen dolgoknak van jó és rossz oldaluk is.

   Én végülis azt gondolom,hogy mindenkivel megszerettetheti az olvasást egy olyan könyv,ami abban a témában íródott,ami érdekli az adott személyt.Aztán meg már nem érdemes leragadni egyetlen témánál,mert sose tudhatod,hogy más témát érintő regény miféle újdonságot mutat.

   Az olvasás és a könyvek igenis fontosak és én csak ajánlani tudom azt,hogy mindenki olvasson könyveket a kötelezőkön kívűl is,mert hatalmas élményt nyújthat egy jól beleválogatott regény."

Részlet Brigi magyarháziából...


Mint ahogy az a címből is kiderülhetett,új rovat indul ezennel a blogon "Becses Bölcsességeim" címmel.Ezalatt most nem azt kell érteni,hogy itt fogom osztani az észt mindenféle könyvhöz vagy olvasáshoz kapcsolódó témáról.Eszem ágában sincs.Itt azokat a dolgokat fogom megosztani veletek,melyek szerintem jobban sikerült fogalmazások,esetleg ha megszáll Petőfi szelleme,akkor versek,vagy csak egyszerűen olyan dolgok,amik még nem Mi van velem? kategóriásak,de mégis kapcsolódnak az én mindennapjaimhoz és persze a blogom alaptémájához,a könyvekhez.

Nem tudom meghatározni,hogy milyen rendszerességgel lesznek ilyen bejegyzések,már ha nektek is tetszik az ötlet,hogy egy picit megosszak veletek ilyen dolgokat jó lenne ha jeleznétek ezt nekem kommentben vagy egy pipával.Köszi..

Ezek feltehetőleg nem lesznek valami 2000 szavas bejegyzések,a fenti fogalmazás is füzetben majdnem egy A4-es oldal volt,itt viszont alig lett pár sor.

Ez lett volna a rovat rövid ismertetője,valószínűleg egy nagy zagyvaság lett,de majd ahogy halad előre szerintem mindenki meg fogja érteni,hogy itt mégis miről van szó aki meg nem,annak szívás.

Na,ennyi lettem volna,majd még jelentkezem.Addig is,sziiasztok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése